Route4WD.com is de meest complete internationale 4WD Travel & fun guide voor 4x4 plezier, vakanties, avontuur en lifestyle


4WD Techniek


In deze rubriek wordt iedere 1-2 maanden een ander apparaat/onderdeel beschreven dat voor de 4x4 rijder van toegevoegde waarde kan zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld GPS-systemen, Off Road banden, CB-Mobilifoons en Motor tuning.Tunit voor dieselmotoren: Minder uitstoot, meer kracht!
Tunit
De afgelopen 11 jaar heeft Tunit zich gespecialiseerd in het optimaliseren van dieselmotoren voor autoīs, 4WDīs, SUVīs, bestelwagens en vrachtwagens. Tunit is een gevestigde leider in de markt van het zogenaamde Performance Tuning. In deze markt zijn er vele aanbieders, die voornamelijk produkten leveren die het motorvermogen verbeteren. Bij Tunit gaat het naast het verbeteren van het motorvermogen ook om brandstofbesparing en het verminderen van de uitstoot van uitlaatgassen. En dat is niet onbelangrijk met het oog op de dieselprijzen aan de pomp en het vervuilende imago van 4x4īs.

Tunit levert modules voor meer dan 2700 type dieselmotoren. Niet alleen voor de nieuwere 4x4īs, maar ook voor de oudere zoals een 300 TDI motor van een Landrover Discovery I. Op de website wijst een configurator snel de weg naar het juiste type. Het zijn losse modules die makkelijk aan te passen zijn, uitgewisseld kunnen worden tussen autoīs en opgewaardeerd kunnen worden. Technische aanpassingen aan de orginele motor en elektrische installatie zijn dan ook niet nodig. Met de bijgeleverde orginele connectoren gemaakt door uw 4x4 fabrikant is installatie zeer eenvoudig zelf uit te voeren. Ook biedt de module functies voor de 4x4 gebruiker om zelf de prestaties van de dieselmotor te optimaliseren.Gemiddeld genomen is de besparing 7-10% op brandstofverbruik. Een recente studie toont zelfs aan dat 75% van de Tunit-gebruikers 12% brandstofbesparing heeft. Daar bovenop meld Tunit een gemiddelde besparing van 27% op uitlaatgassen. Dit wordt uiteraard onderbouwd door onafhankelijk onderzoek dat kan worden nagelezen op de Tunit website. Over het verbeteren van het motorvermogen worden helaas geen feiten gegeven. Door de module levert de dieselmotor meer koppel dat met name in de lage versnelling een grote prestatieverbetering laat zien. Op de tunit website staan vele indrukwekkende testimonials van klanten die dit alles bevestigen.


De kwaliteit van Tunit is wel bewezen in de afgelopen jaren. In 2007 heeft het Britse leger Tunit gevraagd om de problemen die zij hebben met dieselmotoren in warme landen, op te lossen. De betrouwbaarheid van de dieselmoteren was een groot probleem geworden. Vele honderden 4x4īs van het Britse leger rijden sinds die tijd probleemloos rond.

Bovenstaande artikel is geschreven o.b.v. informatie van de leverancier.

Kijk voor meer informatie op:
www.tunit.com
www.youtube.com/tunituk